Svamp- och sparrisrisotto med ädelost

Googlade runt lite och råkade snubbla över ett recept på risotto som innehöll sparris och blåmögelost. Tyckte att det lät som en trevlig kombination och bestämde mig för att improvisera ihop en egen vegansk version.

Svamp- och sparrisrisotto med ädelost

4-5 portioner

1 1/2 gul lök
3 vitlöksklyftor
3,5 dl avorioris
ca 1 l grönsaksbuljong
200 g färsk grön sparris
100 g champinjoner
2/3 pkt Tofuline färskost med ädelostsmak
1 knippe färsk timjan (ca 1/3 kruka)
Salt
Svartpeppar

Dela sparrisen i 3-4 cm stora bitar och förkoka i saltat vatten. Låt den rinna av. Hacka lök och vitlök och skiva svampen. Fräs i olja eller mjölkfritt margarin på medelvärme (det ska inte få färg). Tillsätt riset och låt det fräsa med en stund. Häll i ett par dl buljong och låt riset suga upp buljongen under omrörning. Fortsätt att hälla på buljong i omgångar och rör om hela tiden så att riset inte bränner fast i bottnen. Lägg på ett lock och låt koka under lock tills riset är nästan färdigt. Vänd ner sparrisen och låt den sjuda med ett par minuter. Tag av kastrullen från värmen och rör ned ädelosten och färsk timjan. Smaka av med salt och svartpeppar.

Klart att servera!



Vi åt denna fantastiskt goda risotto med sojafärsbiffar med färsk timjan i. Mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0