Peelay chaaval
Peelay chaval är kryddat ris som är både gott och snyggt att ha som tillbehör till olika indiska curryrätter. Vi lagade det på en matlagningskurs och serverade det tillsammans med en aloo chana (kikärtscurry med potatis).
Peelay chaaval (aromatiskt gult ris)
4 portioner
4 1/2 dl basmatiris
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
50 g margarin
1 tsk gurkmeja
7 dl vatten
1-2 tsk salt
2 lagerblad
Skala och hacka lök och vitlök. Smält margarinet och fräs lök och vitlök tills de mjuknar men inte så att de får färg. Blanda ner ris och gurkmeja, tillsätt vatten, salt och lagerblad. Koka upp och sänk värmen. Låt koka under lock tills vattnet är absorberat och riset är mjukt. Ta bort från värmen och låt stå fem minuter.
Servera med en god curry.

Peelay chaaval med aloo chana i bakgrunden
Peelay chaaval (aromatiskt gult ris)
4 portioner
4 1/2 dl basmatiris
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
50 g margarin
1 tsk gurkmeja
7 dl vatten
1-2 tsk salt
2 lagerblad
Skala och hacka lök och vitlök. Smält margarinet och fräs lök och vitlök tills de mjuknar men inte så att de får färg. Blanda ner ris och gurkmeja, tillsätt vatten, salt och lagerblad. Koka upp och sänk värmen. Låt koka under lock tills vattnet är absorberat och riset är mjukt. Ta bort från värmen och låt stå fem minuter.
Servera med en god curry.

Peelay chaaval med aloo chana i bakgrunden
Kommentarer
Trackback