Knäckig rabarberpaj
Sommaren närmar sig och med den alla underbara färska frukter och grönsaker som hör årstiden till. En stor favorit hemma hos oss är rabarber och nedan följer ett recept på en riktigt god och knäckig rabarberpaj. Sommar i en pajform!
Knäckig rabarberpaj
Ca 6 portioner
4 stjälkar rabarber
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g mjölkfritt margarin
1/2 dl växtgrädde
Råsocker
Smörj en pajform med margarin. Skala rabarbern och skär den i bitar. Fördela i formen och strö över lite råsocker.
Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Smält margarinet och rör ned de torra ingredienserna. Tillsätt grädden och rör om till en slät smet. Bred smeten över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i 175 grader tills pajen fått fin färg (ca 30 minuter).
Låt svalna något och servera med vaniljsås eller glass.

Knäckig rabarberpaj
Ca 6 portioner
4 stjälkar rabarber
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g mjölkfritt margarin
1/2 dl växtgrädde
Råsocker
Smörj en pajform med margarin. Skala rabarbern och skär den i bitar. Fördela i formen och strö över lite råsocker.
Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Smält margarinet och rör ned de torra ingredienserna. Tillsätt grädden och rör om till en slät smet. Bred smeten över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i 175 grader tills pajen fått fin färg (ca 30 minuter).
Låt svalna något och servera med vaniljsås eller glass.

Kommentarer
Postat av: Prinzessin
Sjukt god och sjukt onyttig, mår nästan illa om man äter för mycket.
Trackback