Våfflor
På vårfrudagen var vi naturligtvis tvungna att göra våfflor. Sådana trevliga missförstånd måste givetvis uppmuntras :) Nedan följer vårt recept på goda och frasiga våfflor. Vi åt dem med vaniljglass, hemmagjord hjortronsylt, hemmagjord plommonsylt och ett choklad- och hasselnötspålägg (typ vegansk nutella) som vi fick med oss hem från Senegal. Mums!
Frasvåfflor
ca 8-10 st
1 dl olja (vi använde rapsolja)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
3,5 dl havremjölk
Vispa ihop alla ingredienserna i en skål. Värm våffeljärnet och grädda.
Enklare kan det knappast bli!


Hjortronsylt, vaniljglass, plommonsylt och choklad- och hasselnötspålägg.
Frasvåfflor
ca 8-10 st
1 dl olja (vi använde rapsolja)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
3,5 dl havremjölk
Vispa ihop alla ingredienserna i en skål. Värm våffeljärnet och grädda.
Enklare kan det knappast bli!


Hjortronsylt, vaniljglass, plommonsylt och choklad- och hasselnötspålägg.
Kommentarer
Trackback