Lasagne
En fantastiskt god lasagne med färska tomater och färsk basilika. Vi har gjort den på sojafärs, men det går även att använda t.ex. röda linser om man vill undvika sojaprodukter.
Lasagne
ca 6-8 port
1/2 paket lasagneplattor
1/2 (ca 95 g) smältbar ost, ex. cheezly
Färs
5 dl uppblött sojafärs (ca 3,5 dl torr)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
4 tomater
1 kruka basilika
1/2 dl havremjölk
1-2 msk tomatpuré
1-2 kapsyler liquid smoke
Soja
Svartpeppar
Paprikapulver
Cayennepeppar
Bechamelsås
50 g margarin (eller 1/2 dl olja)
5 msk vetemjöl
7 dl havremjölk
1 buljongtärning
Svartpeppar
Färsen:
Hacka löken och vitlöken och fräs i olja. Tillsätt färsen och tomaterna delade i tärningar. Låt koka ihop ochRör ned mjölken om den behövs för att få lite lösare konsistens. Smaka av med soja, tomatpuré, smoke och kryddor. Tillsätt basilikan sist.
Såsen:
Smält margarinet och gör en bottenredning med mjölet. Rör ned mjölken och den smulade buljongtärningen. Koka upp och smaka av med svartpeppar.
Varva lasagneplattor, sås och färs i en ugnssäker form. Upprepa så många lager som färsen och såsen räcker till. Spara lite sås till att hälla överst och toppa med den rivna osten. Tillaga i 225 grader i ca 30 min.

Lasagne
ca 6-8 port
1/2 paket lasagneplattor
1/2 (ca 95 g) smältbar ost, ex. cheezly
Färs
5 dl uppblött sojafärs (ca 3,5 dl torr)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
4 tomater
1 kruka basilika
1/2 dl havremjölk
1-2 msk tomatpuré
1-2 kapsyler liquid smoke
Soja
Svartpeppar
Paprikapulver
Cayennepeppar
Bechamelsås
50 g margarin (eller 1/2 dl olja)
5 msk vetemjöl
7 dl havremjölk
1 buljongtärning
Svartpeppar
Färsen:
Hacka löken och vitlöken och fräs i olja. Tillsätt färsen och tomaterna delade i tärningar. Låt koka ihop ochRör ned mjölken om den behövs för att få lite lösare konsistens. Smaka av med soja, tomatpuré, smoke och kryddor. Tillsätt basilikan sist.
Såsen:
Smält margarinet och gör en bottenredning med mjölet. Rör ned mjölken och den smulade buljongtärningen. Koka upp och smaka av med svartpeppar.
Varva lasagneplattor, sås och färs i en ugnssäker form. Upprepa så många lager som färsen och såsen räcker till. Spara lite sås till att hälla överst och toppa med den rivna osten. Tillaga i 225 grader i ca 30 min.

Kommentarer
Trackback