Svamppaj med ädelostsmak
Svamppaj är alltid uppskattat hemma hos oss och den här gången passade jag på att göra slut på ett paket med sojafärskost med ädelostsmak samtidigt. Visade sig vara en lyckad kombination!

Svamppaj med ädelostsmak
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 tsk salt
1/2 dl matolja
2 tsk vatten
Svampfyllning:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
300 g champinjoner
1/3-1/2 paket tofuline ädelost
1 buljongtärning
1 kruka persilja
Salt
Svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen och låt den stå kallt ca 30 min. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ugnen i ca 10 min, 225 grader.
Hacka lök och vitlök och skiva champinjonerna. Fräs i olja eller mjölkfritt margarin. Smula ned buljongtärningen, rör ned osten och persiljan. Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll svampröran i det förgräddade pajskalet och grädda i ytterligare 12-15 minuter.
Snabbt, lätt och jättegott!


Svamppaj med ädelostsmak
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 tsk salt
1/2 dl matolja
2 tsk vatten
Svampfyllning:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
300 g champinjoner
1/3-1/2 paket tofuline ädelost
1 buljongtärning
1 kruka persilja
Salt
Svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen och låt den stå kallt ca 30 min. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ugnen i ca 10 min, 225 grader.
Hacka lök och vitlök och skiva champinjonerna. Fräs i olja eller mjölkfritt margarin. Smula ned buljongtärningen, rör ned osten och persiljan. Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll svampröran i det förgräddade pajskalet och grädda i ytterligare 12-15 minuter.
Snabbt, lätt och jättegott!



Kommentarer
Trackback