Rabarber- och smultronglass

I sommarens soliga dagar är det gott med något syrligt och svalkande. Därför bestämde vi oss för att kasta ihop en vaniljgräddglass med egenodlade rabarber och smultron som smaksättning, Det blev förmodligen den godaste fruktglass vi någonsin ätit!

Rabarber- och smultronglass

5 dl havregrädde
1 dl socker
1-2 msk vaniljsocker (med äkta vanilj)

Blanda ingredienserna i en kastrull och värm upp tills sockret löst sig. Kyl.

Rabarberkräm

4 medelstora rabarberstjälkar
Ca 3 msk socker
1 dl smultron
Vatten
Citron

Skär  rabarbern i centimetertjocka bitar och lägg i en kastrull. Fyll på vatten så det precis täcker rabarberna och sockra. Koka upp och sjud tills rabarberna är mjuka och faller isär. Vänd ned smultronen i krämen och smaka av med pressad citron. Kyl.

Blanda glassmeten med rabarberkrämen och kör i glassmaskin till önskad konsistens eller frys in under omrörning. Ät och njut!


Inte världens bästa bild kanske, men det kompenseras mer än väl av den utsökta smaken! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0