Indisk curry

En storfavorit hemma hos oss som passar utmärkt för storkok och infrysning. Krämig kokosmjölk och stark curry är en oslagbar kombination. Blomkålen, potatisen och kikärtorna bidrar till "matigheten" och koriandern är kronan på verket!

Indisk curry

Ca 4 portioner

 

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

2 potatisar

1 litet blomkålshuvud

1 liten broccoli

1 morot

½ grön paprika

400 g kikärtor

1 burk kokosmjölk

½ - 1 buljongtärning

½ kruka koriander

½ pressad citron eller lime

Vindaloo (eller annan stark) curry

Chilipeppar eller cayennepeppar

Paprikapulver

Salt

Svartpeppar

Soja

 

Fräs curry (och eventuellt currypasta) i olja. Hacka lök och vitlök och fräs dem i curryn. Tillsätt lite vatten så att det inte bränner. Skala potatis och morot, dela i bitar och skivor och häll i grytan. Dela även stammen på broccolin och blanda i. Häll i kokosmjölken och eventuellt lite mer vatten om det behövs för att täcka grönsakerna. Låt allt koka på svag värme under lock. Dela under tiden upp blomkålen och broccolin i buketter och skär paprikan i bitar. Tillsätt när grytan kokat ca 5 min och tillsätt samtidigt kikärtorna. Låt allt koka tills potatisbitarna är mjuka, krydda med chili, paprikapulver, salt och svartpeppar. Häll även i lite soja om så önskas (inte mushroom soy). Klipp ner koriandern och pressa över en halv citron eller lime.

 

Servera som den är eller med ris och/eller naan (räcker då till ca 4-6 portioner).

 

Smaklig spis!

 

Indisk curry med potatis, blomkål, kikärtor och koriander. Här serverad utan tillbehör.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0