Indisk curry
Indisk curry
Ca 4 portioner
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 potatisar
1 litet blomkålshuvud
1 liten broccoli
1 morot
½ grön paprika
400 g kikärtor
1 burk kokosmjölk
½ - 1 buljongtärning
½ kruka koriander
½ pressad citron eller lime
Vindaloo (eller annan stark) curry
Chilipeppar eller cayennepeppar
Paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Soja
Fräs curry (och eventuellt currypasta) i olja. Hacka lök och vitlök och fräs dem i curryn. Tillsätt lite vatten så att det inte bränner. Skala potatis och morot, dela i bitar och skivor och häll i grytan. Dela även stammen på broccolin och blanda i. Häll i kokosmjölken och eventuellt lite mer vatten om det behövs för att täcka grönsakerna. Låt allt koka på svag värme under lock. Dela under tiden upp blomkålen och broccolin i buketter och skär paprikan i bitar. Tillsätt när grytan kokat ca 5 min och tillsätt samtidigt kikärtorna. Låt allt koka tills potatisbitarna är mjuka, krydda med chili, paprikapulver, salt och svartpeppar. Häll även i lite soja om så önskas (inte mushroom soy). Klipp ner koriandern och pressa över en halv citron eller lime.
Servera som den är eller med ris och/eller naan (räcker då till ca 4-6 portioner).
Smaklig spis!
Indisk curry med potatis, blomkål, kikärtor och koriander. Här serverad utan tillbehör.