Jordgubbsglass

Nya glassmaskinen hann knappt packas upp innan glasstillverkningen drog igång. Första försöket blev en jordgubbsglass. Jag hade hoppats på att den skulle bli krämigare (mer gräddglasskänsla), men den blev lite mer åt sorbethållet (eller italiensk glass). Hursomhelst blev den väldigt god!

Jordgubbsglass

2,5 dl vispbar vegansk grädde (jag använde GoGreen)
2,5 dl vegansk mjölk
300 g frysta jordgubbar
2 msk strösocker
3/4 dl florsocker

Låt jordgubbarna tina tills de går att mosa och mosa ihop dem med strösockret. Häll mjölk, grädde och florsocker i en kastrull och värm upp under omrörning så att sockret löser sig. Blanda ner jordgubbsmoset och kyl i kylskåp eller frys tills blandningen är helt kall. Kör i glassmaskin till önskad konsistens. Har man ingen glassmaskin kan man stoppa blandningen i frysen och röra om då och då tills glassen är helt frusen.

Perfekt en varm dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0