Chokladkaka med chokladglasyr
En chokladkaka är ingen bra chokladkaka om den inte är nästintill svart. Man kan aldrig få för mycket kakao! :) Här kommer ett halvt improviserat recept på en chokladkaka med chokladglasyr. Hur god som helst!
Chokladkaka med chokladglasyr
1 1/4 dl vetemjöl
1 dl socker
Kakao (ju mer desto bättre) Har ingen aning om hur mycket jag brukar använda, men det är bara att pytsa i och smaka av tills man är nöjd.
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 dl matolja
3/4 dl sojamjölk
1/4 dl sojagrädde
ca 1 dl kallt kaffe (kan helt eller delvis bytas ut mot vatten om man inte tycker om kaffesmaken)
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner resten av ingredienserna och häll upp smeten i en oljad och bröad form (ca 20x25 cm). Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
Till glasyren behövs:
100 g mörk choklad
50 g mjölkfritt margarin
1 dl florsocker
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad. Rör ned margarinet och låt det smälta. Blanda i florsockret och rör till en jämn smet. Bred över kakan. Ställ svalt att stelna och sedan är det bara att skära upp och börja tillfredsställa sitt chokladbehov!

Chokladkaka med chokladglasyr
1 1/4 dl vetemjöl
1 dl socker
Kakao (ju mer desto bättre) Har ingen aning om hur mycket jag brukar använda, men det är bara att pytsa i och smaka av tills man är nöjd.
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 dl matolja
3/4 dl sojamjölk
1/4 dl sojagrädde
ca 1 dl kallt kaffe (kan helt eller delvis bytas ut mot vatten om man inte tycker om kaffesmaken)
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner resten av ingredienserna och häll upp smeten i en oljad och bröad form (ca 20x25 cm). Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
Till glasyren behövs:
100 g mörk choklad
50 g mjölkfritt margarin
1 dl florsocker
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad. Rör ned margarinet och låt det smälta. Blanda i florsockret och rör till en jämn smet. Bred över kakan. Ställ svalt att stelna och sedan är det bara att skära upp och börja tillfredsställa sitt chokladbehov!

Kommentarer
Trackback