Chokladkaka med chokladglasyr

En chokladkaka är ingen bra chokladkaka om den inte är nästintill svart. Man kan aldrig få för mycket kakao! :) Här kommer ett halvt improviserat recept på en chokladkaka med chokladglasyr. Hur god som helst!


Chokladkaka med chokladglasyr

1 1/4 dl vetemjöl
1 dl socker
Kakao (ju mer desto bättre) Har ingen aning om hur mycket jag brukar använda, men det är bara att pytsa i och smaka av tills man är nöjd.
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 dl matolja
3/4 dl sojamjölk
1/4 dl sojagrädde
ca 1 dl kallt kaffe (kan helt eller delvis bytas ut mot vatten om man inte tycker om kaffesmaken)

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner resten av ingredienserna och häll upp smeten i en oljad och bröad form (ca 20x25 cm). Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt svalna.

Till glasyren behövs:
100 g mörk choklad
50 g mjölkfritt margarin
1 dl florsocker

Smält chokladen i en skål över ett vattenbad. Rör ned margarinet och låt det smälta. Blanda i florsockret och rör till en jämn smet. Bred över kakan. Ställ svalt att stelna och sedan är det bara att skära upp och börja tillfredsställa sitt chokladbehov!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0