Pecannötpaj
Tidigare i veckan räddade jag två kassar fulla med pecannötter, mandel och glöggmix (russin och mandel). Först på listan blev en pecannötpaj med kolasås. Superlätt att göra och fantastiskt god tillsammans med vaniljglass. :)
Pecannötpaj
175 grader
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g margarin
1/2 tsk salt
3 msk kallt vatten
Fyllning:
125 g margarin
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl socker
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
3 msk växtgrädde
200 g pecannötter
Tärna margarinet och tillsätt övriga ingredienser till pajdegen. Knåda ihop, tryck ut i en springform eller pajform och förgrädda i ugnen ca 20 min. Blanda under tiden alla ingredienser till fyllningen förutom pecannötterna i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 10-15 min. Rör om då och då. Blanda i pecannötterna, häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och ställ tillbaka i ugnen ca 30-35 min till.
Låt svalna och avnjut sedan med lite vaniljglass.
Pecannötpaj
175 grader
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g margarin
1/2 tsk salt
3 msk kallt vatten
Fyllning:
125 g margarin
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl socker
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
3 msk växtgrädde
200 g pecannötter
Tärna margarinet och tillsätt övriga ingredienser till pajdegen. Knåda ihop, tryck ut i en springform eller pajform och förgrädda i ugnen ca 20 min. Blanda under tiden alla ingredienser till fyllningen förutom pecannötterna i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 10-15 min. Rör om då och då. Blanda i pecannötterna, häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och ställ tillbaka i ugnen ca 30-35 min till.
Låt svalna och avnjut sedan med lite vaniljglass.
