Fläderblomsglass

Nu är säsongen dessvärre över, men jag lägger upp receptet ändå så har ni något att se fram emot till nästa år. :)

Fläderblomsglass
7,5 dl växtgrädde (jag använder alltid alpros vispbara numera - den ger en väldigt krämig och bra konsistens)
2 dl socker
8-10 klasar fläderblommor
1 lime eller citron

Häll grädde och socker i en kastrull och värm upp under omrörning tills sockret löst sig. Lägg i blomklasarna och låt dem ligga och dra i ca 10-15 min. Sila bort blommorna, tillsätt lime- eller citronsaft och kyl smeten kall. Kör i glassmaskin eller frys in och rör om då och då under infrysningstiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0