Chaiglass med valnötter

En storfavorit som även gjorde succé bland våra vänner under vår senaste hantverkskväll (den var så uppskattad att vi inte ens hann fota den innan den var slut :). Kryddigt chai fungerar fantastiskt bra i en krämig glass med bitar av valnöt. Mums!

Chaiglass med valnötter


5 dl växtgrädde
1 dl starkt chai
1 dl strösocker
1 dl hackade valnötter

Brygg en liten kopp riktigt starkt chai. Blanda grädde, socker och chai i en kastrull och värm upp under omrörning tills sockret löst sig. Låt stå kallt tills smeten är helt kyld. Hacka valnötterna och rör ned dem i glassmeten innan den fryses in i glassmaskin eller i frysen under omrörning.

Mintglass med choklad

En vän berättade om en ny glassförsäljare i Malmö som bland annat hade en mintglass baserad på rismjölk. Hon hade köpt den eftersom mintglass är en av hennes favoriter, men blivit väldigt besviken på både smaken, färgen och konsistensen. Hon jämförde den med tandkräm... Så jag tyckte att det var på tiden att vi fixade en egen mintglass. En som inte smakar tandkräm. :P

Mintglass med choklad

5 dl växtgrädde
1 dl strösocker
1 tsk pepparmyntsolja
3-4 droppar grön karamellfärg
1,5 dl hackad mörk choklad (kolla så att den är mjölkfri)

Blanda grädde och socker i en kastrull och värm upp tills sockret smält. Tillsätt pepparmyntsoljan och karamellfärgen. Kyl glassmeten så att den är helt kall. Blanda i den hackade chokladen och kör i glassmaskin eller frys in under omrörning (stoppa in byttan i frysen och plocka ut den och rör om då och då tills glassen är helt fryst).

Nässelsoppa

Nu har våren äntligen kommit och hur kan man bättre fira det än med en tallrik rykande färsk nässelsoppa? Vi gick på jakt efter späda skott runt gödselstacken vid stallet och fick ihop en påse med några liter. Perfekt till en lunchsoppa för två!Nässelsoppa
2 portioner

5 l nässelskott (sköljda och rensade)
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
1/2 buljongtärning
1 dl havregrädde
1/2 pressad citron
Salt
Svartpeppar
Olja eller mjölkfritt margarin att steka iHacka lök och vitlök och fräs i olja eller mjölkfritt margarin några minuter. Tillsätt nässlorna, vattnet och buljongen. Låt koka under lock ca 5-10 minuter. Mixa soppan slät och rör ned grädden, pressa i citronen och smaka av med salt och peppar.


RSS 2.0