Chipstips

Vi har redan tidigare flaggat för Svenska Lantchips och deras chips med smak av dill och gräslök. Min egen personliga favorit i deras sortiment är dock Gräddfil och lök. Lite otippat att gräddfilschips kan vara veganska och jag tycker att det är ett lysande exempel på att man inte måste ha mjölk och ost i alla chipssmaker!På den senaste påsen jag köpte står det till och med angivet under innehållsförteckningen att de är "passande för vegetarianer och veganer".Stort tack till Svenska Lantchips - keep up the good work! :)

Chokladmuffins med plommonsylt

Förra helgen var det dags för årets Hubertusjakt. Lyckades, precis som förra året, få till en ofrivillig avsittning. För alla som någon gång gått på ridskola betyder det att man måste bjuda på tårta. Ännu en ursäkt att baka. :) Det blev dock ingen tårta eftersom det är så krångligt att ta med tallrikar och skedar till stallet, så jag satsade på muffins istället. Originalplanen var att de skulle ha glasyr också, men det hann jag inte med. Nästa gång. :)

Chokladmuffins med plommonsylt
Ca 12 st

3,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
3/4 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 dl olja
2 dl vatten
Ca 2/3 dl plommonsylt

Blanda alla de torra ingredienserna. Rör ned olja och vatten och blanda till en jämn smet. Klicka ut hälften av smeten i formarna, häll på ca 1 tsk sylt i varje form och portionera sedan ut resten av smeten ovanpå sylten.

Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 10-12 min.


RSS 2.0