Kinesiska jordnötskakor

För några år sedan var vi på Borneo och i Kuching köpte vi supergoda jordnötskakor på ett kinesiskt bageri. Efter hemkomst var vi naturligtvis ivriga att försöka återskapa dessa och efter en del experimenterande kom vi fram till ett recept som vi var nöjda med. Superenkelt och supergott!


Kinesiska jordnötskakor

Ca 30 st

 

3 dl salta jordnötter

3 dl vetemjöl

1 dl socker

½-1 dl olja

 

Hacka eller mixa jordnötterna. Blanda ned vetemjöl och socker och tillsätt så mycket olja som behövs för att få en deg det går att forma bollar av. Låt vila kallt 30 min och rulla sedan till bollar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10-12 minuter.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0