Glutenfritt knäckebröd

Min mor har nyligen fått veta att hon är allergisk mot gluten (och en massa annat) och blivit tvungen att helt ändra sina matvanor. Hon gav mig detta recept på ett fantastiskt gott knäckebröd som fungerar både som en energikick när man är ute och vandrar, ett mellanmål när man börjar bli lite småhungrig eller istället för chips när man är lite småsugen. Det är superlätt att göra och hur gott som helst!


Glutenfritt knäckebröd
En plåt

2 dl maizena
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
1 1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
Flingsalt

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ned oljan och sedan det kokande vattnet.
Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt och strö över flingsalt. Jag använde hemmagjort
nässelsalt. Grädda i varmluftsugn i 150 grader, ca 1 h.

Låt svalna på galler och bryt sedan upp i lagom stora bitar.
Några tips på hur man kan variera knäckebrödet:
* byt ut saltet mot örtsalt, salladskrydda eller rökt salt
* byt ut en del av fröna mot havrekärnor (ca 1 dl) och/eller havregryn (ca 1/2-1 dl)
* byt ut en del av fröna mot hackade valnötter eller andra goda nötter
* smaksätt med hackade oliver eller vitlök
* smaksätt med dill eller andra örtkryddor
Ja, det går egentligen att variera i det oändliga så man behöver aldrig tröttna på det. :)

Några tips på hur man kan variera knäckebrödet:
  • byt ut saltet mot örtsalt, salladskrydda eller rökt salt
  • byt ut en del av fröna mot havrekärnor (ca 1 dl) och/eller havregryn (ca 1/2-1 dl)
  • byt ut en del av fröna mot hackade valnötter eller andra goda nötter
  • smaksätt med hackade oliver eller vitlök
  • smaksätt med dill eller andra örtkryddor
Ja, det går egentligen att variera i det oändliga så man behöver aldrig tröttna på det. :)



Enda nackdelen med detta fantastiska knäckebröd är att det tar slut alldeles för fort.
Tur att det är lätt att göra! :)

Kommentarer
Postat av: lovisa/polichinelle

Det där är helt sjukt gott!

2012-02-25 @ 16:50:59
URL: http://polichinelle.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0