Aloo chana

Här kommer ett recept på en god och matig curry som passar bra att servera med peelay chaaval (kryddat ris), "vanligt" kokt ris eller naan.

Aloo chana (kikärtscurry med potatis)
4 portioner

400 g kikärtor (burk, tetra eller blötlagda och kokade)
3 potatisar
1 stor gul lök
3 tomater
4 vitlöksklyftor
1-2 röda chilifrukter
2-3 msk riven färsk ingefära
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 dl vatten
1/2 dl hackad färsk ingefära
2 tsk garam masala
2 tsk spiskummin
Olja

Skala potatisarna, dela dem i lagom stora bitar och koka dem mjuka. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olja tills löken fått färg. Hacka tomaterna och rör ned tillsammans med den rivna ingefäran. Hacka chilin och blanda med vattnet, gurkmeja och salt. Rör om tills saltet löst sig, koka upp och låt koka några minuter. Häll ned i grytan med lök och tomater, tillsätt kikärtorna och låt koka några minuter tills kikärtorna blivit varma. Rör försiktigt ned potatisen och låt småkoka en stund till. Strö över koriander, garam masala och spiskummin. Rör om och smaka av.


Aloo chana med peelay chaaval

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0