Mintglass med choklad

En vän berättade om en ny glassförsäljare i Malmö som bland annat hade en mintglass baserad på rismjölk. Hon hade köpt den eftersom mintglass är en av hennes favoriter, men blivit väldigt besviken på både smaken, färgen och konsistensen. Hon jämförde den med tandkräm... Så jag tyckte att det var på tiden att vi fixade en egen mintglass. En som inte smakar tandkräm. :P

Mintglass med choklad

5 dl växtgrädde
1 dl strösocker
1 tsk pepparmyntsolja
3-4 droppar grön karamellfärg
1,5 dl hackad mörk choklad (kolla så att den är mjölkfri)

Blanda grädde och socker i en kastrull och värm upp tills sockret smält. Tillsätt pepparmyntsoljan och karamellfärgen. Kyl glassmeten så att den är helt kall. Blanda i den hackade chokladen och kör i glassmaskin eller frys in under omrörning (stoppa in byttan i frysen och plocka ut den och rör om då och då tills glassen är helt fryst).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0