Rostad paprikasoppa

Ja, det blev en matblogg till slut, efter många om och men. Och kisen fick vara med på ett hörn också, men det är väl så gott som oundvikligt. :)

Det är väl inget att dra på - lika bra att köra igång med gårdagens middag direkt: rostad paprikasoppa. Hittade ett recept på detta för ett tag sedan. Tyvärr lyckades jag slarva bort det innan jag hann prova det (är i och för sig sämst i världen på att använda recept hursomhelst – tycker bättre om att experimentera på egen hand), så det blev till att improvisera. Blev väldigt lyckat! Ungefär så här gjorde vi:


Rostad paprikasoppa
(2 portioner)

5 spetsiga röda paprikor
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1-2 msk lutenica (typ som ajvar fast med tomater i)
½-1 dl havregrädde
Grönsaksbuljong (en buljongtärning + så mycket vatten att det täcker löken och paprikan)
Salt
Svartpeppar
Soja
Olja

Dela paprikorna på hälften och tag bort kärnhusen. Egentligen ska de rostas i ugnen i 250 grader, men det orkade vi inte, så vi grillade dem i en grillpanna istället tills de fått färg. Sedan avlägsnade vi skalen så gott det gick och delade paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja. Tillsätt grönsaksbuljongen, lutenican och paprikabitarna och låt koka på medelvärme ca 10 min. Mixa till en slät soppa, rör ner grädden och smaka av med salt, peppar och soja. Klart!

Till denna vackra, kryddiga soppa åt vi var sin skiva rostat lökbröd med mjölkfritt margarin och några skivor smältbar goudasojaost. Supergott!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0