Chana dhal

Förra veckan hade vi en liten improviserad matlagningskurs med indiskt tema. Det blev en trerätters med dhal och bröd tillförrätt, potatis- och kikärtscurry med kryddat ris till huvudrätt och mangolassi till efterrätt. En lyckad matlagningsträff som gav mersmak! :)


Action shot :)

Nedan följer receptet på förrätten.

Chana dhal (linscurry)
4-6 personer (som huvudrätt)

4 dl gula linser
7-8 dl vatten
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
2 msk riven ingefära
1 tsk gurkmeja
1-2 röda chilifrukter
2 tsk hela spiskumminfrön
1-2 tsk salt
1 tsk garam masala
2 tsk spiskummin
1/2 dl hackad färsk koriander
1/2 lime
Olja

Hacka lök, vitlök och tomater och låt dem koka tillsammans med linserna, ingefäran och kryddorna tills linserna är mjuka och vattnet kokat in. Värm oljan och fräs vitlök och chili. Blanda ner vitlök och chili i linsgrytan, pressa i limen stö över garam masala och koriander. Rör om och smaka av.

Servera med något gott bröd, t.ex. naan (vi gjorde chapati, men det var ganska trist så receptet kommer inte upp här).



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0